22 juli, 2017

OM OSS

Vad är Unite People?

Unite People är ett sätt för oss som är uppvuxna i Varberg att ge tillbaka till staden som vi vuxit upp i.

Vi ser ungdomarna i Varberg som vi vill se gå på rätt spår i sina liv.
Vi vill helt enkelt ge dem den hjälpen vi aldrig fick, vi vill sträcka ut våran hjälpande hand till alla Varbergs alla ungdomar, oavsett kön, färg, land eller läggning!
Vi vill vara storebröderna och förebilderna för alla, och inte endast för våra syskon.
Vi vill sprida glädje och se staden utvecklas, därav måste vi börja med framtiden.
Vilket är ungdomarna.

Projekt Unite People är väldigt simpelt, vi vill helt enkelt med fotbollens kraft samla ungdomarna på samma ställe där vi kan skapa en gemenskap bland ungdomarna i Varberg.
Tanken är att hjälpa ungdomarna främst genom fotboll och vi vill genom denna vackra sport och andra aktiviteter hjälpa andra då vi vet att fotbollen hjälpt oss från trubbel när vi vart yngre.

Vi vill även hjälpa de nyanlända att skaffa nya vänner, lära sig prata svenska och helt enkelt komma in i samhället på ett bra sätt!
Eftersom vi ständigt har kontakt med ungdomar har vi uppmärksammat bristen på aktivitet, speciellt på helger då skolorna och fritidsgårdar inte är tillgängliga.
Då är det lätt att dras med på fester och andra dumheter som uppstår vid tristess, då vill vi erbjuda en plats där alla är mer än välkomna för att umgås, titta eller spela fotboll.
Vi vill fokusera på åldersgrupper mellan 13-20 år men även vara där för äldre som behöver oss.
Bilden vi hade i början var att vi ville bli mycket mer än bara en ”fotbollskväll”.
Ett år senare är vi också det, genom att erbjuda föreläsningar och hjälpa dom ut i arbetslivet genom Karriären så är vi så mycket mer än bara fotboll.
Vi vill vara personerna som ungdomarna vänder sig till angående allt mellan himmel och jord, men även se till att senare tillfällen ha möjlighet att hjälpa till med läxor, skolarbeten eller att hitta sitt första jobb.
För att vi anser att utbildning är extremt viktigt och har sett bland ungdomar att skolan inte tas på högsta allvar, vilket är förståeligt i den åldern då man själv inte insåg allvaret i det.
Vi vill även försöka öppna ögonen för fotbolls-dömandet då det är väldigt ont om domare i Halland och i och med det skapa ett samarbete med Hallands Fotbollsförening och Varbergs Domarklubb.
Vi vill engagera dom i arbetslivet genom att jobba som fotbollsdomare då det faktiskt är väldigt bra betalt och även se till att ungdomarna lär sig tjäna och hantera sina egna pengar.
Vi vill detta på grund av kärleken till sporten och den kärleken den ger oss tillbaka. Vi vet mycket väl att just fotbollen har räddat oss från dåliga vägar i våra liv och utvecklat oss till dom människor vi är idag.
Den har även givit oss vänner för livet, och bekanta från alla håll i staden.
Så som fotbollen har hjälpt oss, vill vi även att den hjälper andra och genom ett sådant här projekt så tror vi stenhårt på att detta är rätt väg för en ljusare framtid för Varbergs ungdomar och Varberg som stad.
Vi lägger in hjärta och själ för att detta ska bli verklighet eftersom vi vet att intresset och möjligheterna finns, men märker tyvärr att ingen annan tar ansvar.
Tillsammans vill vi se till att föra samman alla ungdomar i Varberg så som kommunen redan börjat göra genom att sätta ihop olika skolor och fortsätta den här utvecklingen just med ”Unite People”.