22 juli, 2017

METODEN

Varje lördag  från 19.30-24.00, så samlar vi allt från 60 till över 120 st ungdomar, (ca 40% nyanlända) på Peder Skrivares Idrottshall för att tillsammans träffas och spela fotboll.
Vi aktiverar, integrerar och ser till att dom inte är ute och busar på kvällarna utan håller sig till oss.
Här har vi skapat en otrolig gemenskap och en frizon för många där man kan komma för att under några timmar i veckan slippa tänka på allt ont som händer, utan bara fokusera på att ha roligt och träffa vänner.Tjejer idag väljer att i tidiga åldrar sluta spela fotboll då det kommer in mycket annat i livet och det prioriteras bort helt enkelt. Detta vill jag ändra på, och genom detta kunna se till att man börjar tycka om fotboll ännu mer, eller hitta tillbaka till fotbollsplanen om man slutat.
Eller helt enkelt för att en gång i veckan skapa nya vänskapsband och bara ha roligt.Vi har sedan starten velat inspirera och vägleda våra ungdomar, och för att göra detta har vi tagit in utomstående föreläsare som varit på besök och föreläst om utanförskap, våld, droger, mobbing, diskriminering, fotboll m.m.
Detta ska förhoppningsvis ge unga en tankeställare och vägleda dom rätt i livet. Karriären är ett samarbete med Lernia Bemanning Varberg där vi kommer vägleda ungdomar att hitta rätt i studier eller yrkeslivet för just dom.
Vi kommer även träffas för att hjälpa till med att skriva CV, lära dom hur en första arbetsintervju kan se ut och hur man isåfall tar sig an det, och även ta ungdomar ut på studiebesök hos olika företag och förhoppningsvis kan allt detta leda till ett jobb eller att de börjar studera för att få sitt drömjobb!Vi kommer erbjuda personer med funktionsvariation en fotbollsträning i veckan, så att dom får röra på sig och ha roligt.
Förhoppningsvis så ska vi också lösa så att deras dröm om att ”få spela en riktig match så våra vänner och familjer kan titta på” går i uppfyllelse!Vi startar ett eget fotbollslag, och detta laget ska fungera som ett av de första RIKTIGA integrationslaget i Sverige som kommer bestå av 50% nyanlända och 50% svenskar.
Tillsammans med utbildade fotbollstränare ska dom utveckla sin fotboll och förhoppningsvis via oss ta nästa steg i sin fotbollskarriär.


Min värsta mardröm är att en dag bli för gammal för att sparka boll, att bli såpass gammal att den enda fotbollen man har är den man ser på TV eller i det lokala fotbollslaget man hejar på.
Därför vill jag nu erbjuda Golden Age, ett tillfälle i veckan där du kan träffa dina gamla lagkamrater som du spelade fotboll med när du var yngre.
Träffa vänner som du tyvärr aldrig hinner träffa längre p.g.a vuxenlivet.
Ett tillfälle där du kan få sparka lite boll med nya människor och på så sätt skapa nya vänskapsband, även efter man fyllt 40 år.